måndag 26 juni 2017

Slipp självrisken i din hemförsäkring, sparade ytterligare 3000kr
Hallå,

Hoppas ni haft en trevlig midsommar! 

Här hemma är det fortfarande fullt upp, mycket småplock i huset och eftersom jag har tummen mitt i handen så blir det ett projekt att skruva upp en TV på väggen. 

Dottern har fått något virus i kroppen och de senaste dagarna varit febrig, ätit och druckit dåligt, fått utslag på hela kroppen och magsjuka på det, vilket fått både mig och sambon väldigt oroliga eftersom vi varit befriade från sånt här i stort sett tills nu. 
Igår kväll så fick hon i sig lite mer mat och kändes lite piggare. 

Nu till ämnet....

Du läste väll om vattenskadan vi fick i lägenheten två dagar innan utflytt? - om inte så kan du läsa inlägget här.

Vi lyckades komma överens med köparna om en kompensation på -5000kr så fick de byta golv själva. 

Besiktningen som gjordes kostade 3500kr och efter många turer fram och tillbaka, betalade tilslut bostadsrättsföreningen för den. 

Eftersom det blev ett försäkringsärende av detta och vår ekonomiska förlust blev -5000kr så fick vi tillbaka 2000kr från försäkringsbolaget pga min självrisk för vattenskador ligger på -3000kr.För drygt ett halvår sen skrev jag ett inlägg om att jag slapp betala självrisken efter jag utnyttjat min hemförsäkring och sparade in ca +1000kr i slutändan- du kan läsa inlägget här.

Nu står jag återigen som den lyckliga, min försäkring jag har hos mysafety går återigen in och ersätter hela självrisken på 3000kr.  (totalt har jag använt försäkringen två gånger och fått tillbaka +4800kr) 

Försäkringen hittar du hos Mysafety och heter Självriskreducering Hem, den ersätter självrisken i hemförsäkringen för bl.a inbrott, vatten och brandskador men också för allrisk(drulle)försäkringen m.m.
Försäkringen kostar ord 79kr/mån (jag betalar 69kr/mån efter att ringt deras kundservice och fått rabatt)

Jag jobbar själv inom försäkringsbranschen och detta är en försäkring jag verkligen kan rekommendera.


Hela processen med vattenskadan har tagit mycket tid och energi men i slutändan så lyckades vi ekonomiskt komma undan +/- 0kr och har alltså sparat in totalt 5000kr.

Förhoppningsvis lyckas vi ha lite mer tur i huset och undviker oförutsedda händelser, men om nått händer så känner jag mig bra försäkrad, till en billig peng.

Ha det bra!2 kommentarer:

 1. Hej!

  Har nu lagt till den här bloggen på listan över svenska ekonomibloggar.

  http://utdelningsseglaren.blogspot.se/2017/07/svenska-ekonomibloggar-hela-lista.html

  Hälsar Seglarn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Seglarn!

   Tack för att jag fick vara med på listan och vilket kanonjobb du gjort!

   Radera