Sidor

torsdag 5 juli 2018

Gratis courtage på USA-aktier - Dessa blev mina köp

Igår var det USA:s nationaldag och den amerikanska börsen var stängd och det valde Avanza att fira idag med gratis courtage på USA-aktier

I senaste inlägget skrev jag då om att jag framöver skulle avyttra mitt Nordea innehav för att flytta över de pengar till min kapitalförsäkring för utländska innehav eftersom Nordea flyttar huvudkontor till Finland.

Idag blev den dagen, jag sålde av mina 145 Nordea aktier till ett värde av ca 12400 kr.

För dessa pengar utökade jag mina innehav i Apple, JnJ, Activision Blizzard och Berkshire Hathaway samt så plockade jag även in Netflix till portföljen.





Varför Netflix?
Netflix aktiekurs har i år redan ökat med 100% och värderingen är skyhög, men det har man sagt om Netflix senaste året vad jag har sett, men ändå har kursen fortsatt rusat. Jag kommer ihåg för 9 år sen när jag bodde i USA och vi satt och plöjde filmer på Netflix, nu har bolaget blivit lika stora internationellt som man är i USA och användarvänligheten hos Netflix oavsett man kollar på en SmartTV, AppleTV eller datorn är fantastiskt, enkelt att hitta de filmer/serier man vill kolla på och jag har aldrig haft några problem och skulle aldrig säga upp min prenumeration inte ens om de höjde månadskostnaden igen. 

Jag gillar att bolaget ökat marginalerna senaste åren och även fast bolaget ökat sin skuldsättning rejält senaste åren så känns det som att Netflix ändå har stark framtid tack vare deras starka position och deras innehåll.




Nordea då?
Nordea är Nordens största bank, nu efter försäljningen av Nordea kommer jag vid mina månadsinsättningar att även köpa aktier till min Utländska portfölj och Nordea är ett av de bolag jag kommer ha i denna portfölj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar