Sidor

söndag 12 november 2017

Kick-off - Inspirerad av Miljonär innan 30

Jag och min sambo är som bekant i ett nytt kapitel i våra liv sen flytten till hus, men det finns även väldigt mycket obesvarade frågor om t.ex nytt barn, jobb, resor, giftermål, renovering osv.

För 1 månad sen läste jag ett inlägg från miljonär innan 30 där han och hans fru hade haft sin årliga "Kick-off" och jag fastnade direkt för inlägget och läste även upp vissa delar ur det högt för min sambo.

Om du inte läst miljonär innan 30s inlägg, kan du läsa det här.

Jag och min sambo bestämde oss för att själva ha en Kick-off eftersom vi båda vill mycket och pratar väldigt mycket om det men vi har inte riktigt bestämt oss för vad som är viktigast och när, var eller hur vi ska göra dessa saker.

Vi planerade in att vi skulle ha kick-offen i helgen och lämnade av vår dotter som fick sova hos sin farmor i lördags.

Jag hade skrivit upp punkter som vi skulle gå igenom och precis som miljonär innan 30 delade vi upp mötet i två delar.

Del ett handlade om ekonomi, vi gick igenom inkomster, utgifter och sist var sparande, där vi satte upp mål på hur mycket vi ville spara till respektive sak (resor, renovering, giftermål osv)

Denna del tänkte jag skulle ta ca 30 minuter vilket var dåligt gissat och ca 1 timme senare så var vi klara. Sambon var med hela tiden och tittade men man märkte att hon snabbt ville vidare till del två i mötet och sa inte så mycket under denna del.

Del två handlade om allt från barn, egentid, giftermål, jobb och här pratades det på för fullt, min sambo som varit lite oengagerad under del ett fick upp ögonen på varför ekonomidelen var viktig att gå igenom, vi fick gå tillbaka dit flertal gånger och titta på hur verkligheten såg ut och våra mål med ekonomin när vi väl började prata om just när, var och hur.

Min sambo har, som jag nämnt tidigare, ett nytt jobb som hon bara två veckor in börjat tveka på om det är rätt jobb för henne, men under mötet så insåg hon att det kan va bra att stanna på det jobbet tillsvidare eftersom det både är ekonomiskt bra men också för att många av våra gemensamma mål med livet kommer komma mycket snabbare om hon stannar kvar där.

Vi skrev ner allt vi kommit fram till och bestämde oss för att varje månad följa upp på de saker vi kommit överens om och vi kommer definitivt ha en ny Kick-off nästa år.

5 kommentarer:

 1. Intressant! :) Låter som en bra grej att testa på. Hur såg dagen ut i övrigt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lerkungen, tack för kommentar!
   Ja verkligen, inga mobiler, ingen tv på under mötet. Vi lämnade iväg dottern vid 16.00 så vi hade kvällen själva, vi åt först ute sen åkte vi hem och hade mötet med vin och öl!

   Radera
 2. Så fränt! Hade helt missat detta. Det känns för mig läskigt att ta sånt här med min sambo. Jag vet att hon vill gifta sig här och nu men jag har stretat emot lite kan man lugnt säga.

  Tar med det här inlägget i min veckorapport :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej KTM, tack för kommentaren
   :)

   Min sambo vill också gifta sig, renovera allt, åka utomlands, skaffa ny unge och så, helst igår, under mötet insåg hon att ekonomin spelar väldigt stor roll och insåg att både buffert/långsiktigt sparande är viktigt och vi kunde lägga upp en plan för övriga "aktiviteter". Vi kommer lägga undan 3000kr i månaden för giftermål som är ca två år bort.

   Ha de bra och tack
   :)

   Radera
 3. Detta meddelande är avsett för anställda, handlare, jordbrukare och företagare som behöver ekonomiskt stöd för att lyckas. Få våra olika lånerbjudanden, snabb kredit med mycket enkla villkor med en räntesats på 3% per år. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionernas säkerhet och du har möjlighet att få tillgång till din kredit med 72 timmars garanti. Så vänligen kontakta oss för mer information, tack.

  E-post: georges.matvinc@gmail.com
  WhastApp: +33 756924191

  SvaraRadera