torsdag 12 oktober 2017

Äntligen Nordea!


Hej!

Hoppas allt är bra och er och ni får en bra helg, min helg är som vanligt fullbokad med att fira familj ikväll, bortbjuden på middag imorgon och på söndag fortsätter all renovering här hemma, badrum, dotterns rum, vardagsrummet osv. 

Mitt i all vardagskaos just nu så gjorde jag häromdagen ett nytt försök att få sänkt ränta hos Nordea.


Jag har skrivit om ämnet tidigare, nöjd aktieägare men besviken kund - läs här (Notera att inlägget är från maj så allt som skrivits om Nordeas flytt stämmer inte)

Kortfattat om min upplevelse som kund senaste åren.

 • Fick en personlig bankman i samband med köp av lägenhet för ett par år sen.
 • Byte av bankman efter att min första bankman slutat och i samma veva började jag spara i fonder - blev rekommenderad fonder med dyra fondavgifter - läs här
 • Kontoret där jag bor lades ned och flyttades till annan ort.
 • Fick en ny bankman efter att min bankman slutat - fick veta detta när jag tog kontakt  för att prata om lånelöfte för huset.
 • Min nya bankman blev långtidssjukskriven så fick en ny kontaktperson i samband med husköpet.
 • Blev erbjuden ockerränta, försökte förhandla och hotade med att lämna och nya kontaktpersonen sa med andra ord, hej då.
Som ni kan förstå har jag som kund inte haft den bästa upplevelsen då detta har varit otroligt krångligt. Jag har efter den sista ovanstående händelse kollat runt med andra banker och har varit beredd att lämna Nordea som kund, däremot så har "bankbytet" dött ut senare tid då det har varit fullt upp på andra håll.

Sen tillslut hände någonting!

Jag valde som sagt att ta tag i situationen igen och efter ny kontakt med olika banker så tog jag återigen kontakt med "min" bankman. 

Nu fick jag svar från en helt ny person inom Nordea som förstod allvaret i att jag var beredd på att lämna och till min glädje så fick jag ett svar som jag ville.

De var beredda att sänka min ränta från 1,75% till 1,47%.

Jag kommer i nästa vecka ha telefonmöte med Nordea om just detta och jag har sagt att jag och sambon är villiga att pensionsspara i banken (500kr var) samt att jag har ett eget långsiktigt sparande i banken.

Jag kommer inte att lämna eller flytta från Avanza där jag idag har största delen av sparandet utan sparandet på Nordea blir ytterligare en portfölj. 

Jag har tidigare skrivit om mina olika portföljer jag har på Avanza med olika sparmål och kommer att ha en av de portföljerna på Nordea istället.

Detta blir för mig som jag ser det ingen stor skillnad då Nordea har bättre courtage än Avanza vid småköp, som jag brukar göra. 

Ekonomiskt påverkar detta inte heller negativt mot mitt sparande i Avanza eftersom sambon har börjat jobba och sparkvoten kommer bli högre framöver än vanligt och insättningen på Avanza kommer bli högre än tidigare även om jag sparar en del i Nordea.


Som aktieägare är jag väldigt trygg, jag har planer att öka mitt innehav i Nordea som idag är 7,5% av Gubbportföljen och även om det inte är klart än hur det blir med utdelningen/källskatt i framtiden efter flytten av huvudkontoret så kommer jag fortfarande äga aktien, i värsta fall flyttar jag bara över innehavet till min kapitalförsäkring. 

Nordea väger idag 7,5% av Gubbportföljen idag.

Igår efter börsens stängning så kom Deutsche Bank med en säljrek på Nordea, så det blir påfyllning i Nordea redan idag. 
Hoppas ni får en trevlig helg!

3 kommentarer:

 1. Ser att inlägget är några månader gammalt. Men hjälpte det mycket att få en lägre ränta i och med det långsiktiga sparandet?
  Ska ha ett möte med Nordea nästa vecka för att gå igenom mina lån och fick rätt nyligen en ränterabatt från 1,8 till 1,55. Men skulle vilja ha ännu lägre ränta, hehe..
  Tänkte att jag kan argumentera att jag kan lägga en ännu större del av sparandet i Nordea och lägre i Avanza/Nordnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, tack för kommentaren!
   Absolut, att ha privat pensionsspar för mig och sambon samt eget långsiktigt aktiesparande för min del va en anledning till att vi fick lägre ränta.

   Jag tycker du definitivt ska föreslå att spara en del hos banken för lägre ränta!

   Lycka till

   Mvh
   Börsjägarcoachen

   Radera
 2. Detta meddelande är avsett för anställda, handlare, jordbrukare och företagare som behöver ekonomiskt stöd för att lyckas. Få våra olika lånerbjudanden, snabb kredit med mycket enkla villkor med en räntesats på 3% per år. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionernas säkerhet och du har möjlighet att få tillgång till din kredit med 72 timmars garanti. Så vänligen kontakta oss för mer information, tack.

  E-post: georges.matvinc@gmail.com
  WhastApp: +33 756924191

  SvaraRadera