tisdag 27 december 2016

Två nya bolag i portföljen

God fortsättning allihopa.

Nu börjar snart året att närma sig sitt slut och vi tutar då in i 2017,  känns spännande.
Resan till USA var fantastisk men stressig, 3 dagar i LA och 4 i Las Vegas där man skulle hinna med att se och uppleva så mycket som möjligt och dessutom en lite för lång, 4 timmar för lång, bilresa till Las Vegas.

Det blev en sväng förbi ett outlet i Las Vegas och kan säga att jag shoppade lite kläder, Ralph Lauren, för resten av året, för ungefär samma peng som en Ralph Lauren skjorta och tröja kostar i Sverige. Kläder måste man ju ha, och detta var betydligt bättre än en svensk mellandagsrea.

Jag satt och räknade hur mycket utdelning jag kommer få av mina innehav i 2017, i dagsläget med nuvarande antal aktier i de bolag som lämnar utdelning, på det som bolagen delade ut i 2016(ej extra utdelning inräknad) så kommer jag få 1500kr.

Däremot så hoppas jag även att Resurs lämnar utdelning under 2017 och att de flesta bolagen höjer sin direktavkastning + så kommer jag även utöka antal aktier i bolagen under året och därav förväntar jag mig att få en högre utdelning än 1500kr, detta kommer jag såklart återinvestera.

Mina köp denna månad var att utöka i Axfood och Nordea, men köpte även två nya bolag till portföljen.
Hemfosa fastigheter, hög direktavkastning, utdelning fyra gånger per år,  och går nu i  början av 2017 över på Lage Cap.  Spännande framtid i Hemfosa.

Mitt andra nya bolag är Skanska,  också en ganska hög direktavkastning,  kursen ligger runt ATH nivå,  men om Trump får igenom sin politik så kommer det gynna Skanska,  en stabil bransch kommande åren,  då jag tror det kommer byggas mycket,  men är aktien dyr? Det får tiden utvisa och jag kommer öka lite hela tiden i Skanska.


Målet med kommande år är som sagt att vikta om portföljen,  utan att behöva sälja av några innehav,  det betyder att jag kommer lägga fokus på just dessa fyra bolag kommande månaderna.

Har en slant kvar att köpa för så jag kommer under månaden att göra fler köp.

Nu är bara ett par få dagar kvar av 2016 och jag ser som sagt fram emot 2017.
2 kommentarer:

 1. wow! Visste inte att Ralph var billigare på väst-sidan :) Men så blir det väl med all import antar jag. Mycket bra märke.

  Härligt med 1500 kr i utdelning under 2017 och att du blickar framåt, det ger en extra motivation att fortsätta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag va inne på Ralph Lauren vid RodeoDrive i Beverly Hills, där kosta en skjorta runt 10.000SEK så det fick bli vid ett billigare outlet+50%rabatt istället.

   Minst 1500kr hoppas runt 2000kr+ :)

   Radera