Min portfölj

Gubbportföljen och Utlandshandel 17/9-2017

Totalt marknadsvärde 17/9 är 112 593 SEK


Gubbportföljen
Sparform: ISK
Sparande: Varierar, i dagsläget har det blivit mellan 2500-3000kr/månad
Mål: Öka sparandet när sambon börjar jobba, 15-20 innehav, jobba med att vikta bolag jämt och minska risken, avkastningsmålet är en bra avkastning som kan påverka min framtid i form av frigöra tid och kunna "gå i pension" tidigare.  

Utlandshandel
Sparform: Kapitalförsäkring
Sparande: Inget
Mål: Att lite då och då sätta in pengar här och köpa stora bolag från utlandet, när jag köper här kommer köpen vara lite större och mindre ofta eftersom courtageavgiften är högre.

4 kommentarer:

 1. Hej Börsjägaren!
  Tänkte kolla hur din plan är gällande FPC nu? Är det köp mer som gäller, behåll, eller har du sålt av delar av innehavet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej KTM, jag har kvar innehavet i FPC som är på bilden (100aktier) vilket också är ett av de minsta innehaven i portföljen efter ja sålde http://borsjagarcoachen.blogspot.se/2017/03/fingerprint-vinstvarnar-igen-sahar-gor.html?m=0. Jag väljer att behålla de jag har idag pga långsiktigt spännande case men hög risk, däremot måste bolaget leverera de som sägs innan jag eventuellt ökar.

   Radera
  2. Det är ändå bra att du tänker på långsiktighet tycker jag. Det är väl oftast dock så att man sällan vill inse misstag och aldrig säljer sina innehav som går sämst. Tycker det är bra att du inte låter innehavet vara din största del i portföljen.

   Radera
 2. Portföljen är inte uppdaterad sen 2017 va?

  SvaraRadera