tisdag 30 augusti 2016

Väntar på rekyl ner

Gubbportföljen är 12.24% upp sedan den 5/7 då jag placerade ut stor del av mitt innehav på mina aktier, följt av insättningar i slutet av juli samt nu i augusti för att utöka vissa innahav.
Bäst har det gått för Fingerprint som är 19,54% upp, följt av Opus på 16.08% och Nobina på 10.03% och på minus ligger Kinnevik och SOBI med någon % ner, däremot så har senaste dagarnas uppgångar samt insättningar för att sänka inköpsvärdet hjälpt till och förhoppningsvis ser jag även dom på + sidan.
I övrigt så ligger de andra bolagen på 1-5% avkastning och ger mig bra lägen att kunna köpa fler aktier.

Jag hoppas att det nu i September, som brukar vara en ganska svag börsmånad, kommer en rekyl ner så jag kan köpa in mig lite billigare och öka innehavet på vissa aktier.

Sitter på ca 25% likvida medel som jag skulle vilja placera ut vid eventuell nergång.


Sitter även och bevakar lite bolag då jag tänkte lägga till 5 aktier.
SHB B
NP3 Fastigheter
Castellum
Skanska
Mycronic

Bra företag med hög direktavkastning, dock ser jag Mycronic, Skanska och Castellum som aningen dyra i dagsläget då de har gått väldigt bra senaste tiden. Där kommer jag avvakta för en rekyl ner.

SHB är dyrare än andra banker och lever på sitt koncept med bankkontor och möten med sina kunder,  jag föredrar det, jag vill närvara när jag gör affärer och inte över telefon (skrev jag att jag var 25 år men har papperspärmar hemma?), däremot så är Svenska banker på en uppgång efter den tuffa tiden efter Brexit, och blir det dessutom en räntehöjning så är bankerna ett starkt kort. Jag hoppas även att nya VDn styr upp saker.

NP3 är intressanta, billiga jämfört med konkurrenter, lågt P/E tal: 10,15 och hög direktavkastning, jag har ägt dom under min korta period på börsen, sålde med vinst på när aktien var uppe i 49kr för att nu senaste veckan gått upp ca 10%. Jag vet inte varför jag sålde den, men jag köpte ju den av en anledning och den är fortfarande under radarn. Eventuell nergång här och jag gör ett nytt försök. Förhoppningsvis behåller jag den längre.
Sen idag så köptes mina första aktier till mitt Barnspar, här kommer jag blanda lite mer högrisk och stabila bolag.

Pricer B och Svolder B, ligger även köporder på Investor, Kinnevik och Industrivärden. Köpte Svolder på 165 och lyckades komma in nu när substensrabatten är 2% och försöker även komma in billigare på de andra 3 ovanstående investmentbolagen även fast alla redan har runt 10% substensrabatt.

Kommer att läsa på lite mer om intressanta bolag för att lägga in i denna portfölj.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar