fredag 16 september 2016

Glömde bort bloggen

Juste, jag hade ju skaffat blogg också.
Jag får bättra mig och börja uppdatera lite oftare, men vad säger man? Man visar hur duktig man är när det går bra och gömmer sig när det går dåligt. Tvärtom här, har blivit mer och mer aktiv på Twitter (samma namn) och den där bruna babblaren som profilbild. 

Senaste tiden på börsen då?

Jo nedgång, och som jag skrev i mitt förra inlägg så var detta vad jag ville. Rekyl neråt för att kunna utöka innehaven men till billigare pris för bättre GAV.

Senaste veckan har det varit Bear marknad och det har jag utnyttjat. 
Jag har fyllt på i nästan samtliga aktier under denna vecka. 

De jag ökat i mest har varit Fingerprint(-12% denna vecka) H&M(-8%), Nobina(-6%) och även i SOBI(-1%) . Har även utökat i Volvo, Opus, Resurs och Kinnevik.

Portföljen i helhet har gått sämre än index och har gått ner ganska mycket. Ligger fortfarande på plus men ju mer nergång desto bättre köplägen.

Varför?
Fingerprint är ca 20% av min portfölj och H&M ca 15% av min portfölj. 
Så när dessa två har riktigt taskig vecka så sätter det sprätt på portföljen.

Jag kommer att vid mina månadsinsättningar att fylla på övriga aktier så att jag fördelar risken mer jämt så att inte Fingerprint styr portföljen. 

Däremot så är Fingerprint runt 100kr och H&M runt 250kr enligt mig extremt billiga och det får mig att vilja köpa mer av just dom två. 

Fingerprint är förövrigt väldigt utsatt just nu och det finns stora chanser att den går ner mot 90kr inom närmsta tiden. Det man ska veta är att den aktien är mer Blankad än någonsin (näst mest blankade aktien på Stockholmsbörsen), falska antydanden om hur dom tappar marknadsandelar, slutat med sina återköp, massa rykten  och hög volatilitet gör ju inte denna aktie till någon tråkig aktie att ha. Däremot så efter att VDn CF gick ut och sa att dom följer planen och den planen är bra så ser jag fram emot att fingerprint går in på nya marknader som t.ex  smartcards. De kan göra förvärv för att bli stora inom den marknaden, förhoppningsvis ger dom sina aktieägare  utdelning nästa år. Förhoppningsvis får man Samsung som kund (om det inte går åt helvete för samsung efter dom rökiga telefonerna) då har man någon av sina sensorer i 19 av 20 mobil-bolag (ej iPhone). Detta med SEB senaste köprek på 150kr och i bull case över 200kr så sitter jag stenhårt på mina fingerprint aktier, och jag kommer fortsätta köpa. Jag ser också fram emot Q3 rapporten i Oktober och fram tills dess kommer det fortsätta svänga upp och ner. 

H&M kom ut med siffror i Augusti som var betydligt sämre än vad analytikerna trodde. Även september tros gå dåligt för H&M då vädret är för bra och det påverkar deras försäljning. Däremot så var deras försäljning i augusti 7% högre än augusti förra året och det visar ju bara att det fortfarande utökar sin försäljning + nya butiker runt om i världen.
H&M kommer förmodligen ha en skakig höst då dom inte heller riktigt kommit igång med sin E-handel. Men H&M är H&M och dom kommer alltid vara H&M. Aktien är billig nu och kommer med stor sannolikhet fortsatt gå ner. Men riktkurs på 300kr känns ganska lugnt och även här kommer jag fortsätta köpa mycket vid dessa nivåer kring 250kr. 


SOBIs VD säger att dom inte kommer att bli uppköpta samt kommer ut med nyhet att kunna göra förvärv för 700miljoner USD. 

Nobinas näst största ägare säljer aktier , värt 3,4% av bolaget och VDn går i pension 2017. Blir intressant fortsättning där.

Ha en trevlig helg så laddar vi för nästa vecka och löning och utökning av innehavet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar