söndag 2 oktober 2016

September månad

Slutade med -0.19% totalt under hela September medans OMXS30 var nästan 2% upp. Däremot ser jag väldigt mycket positivt framöver.

Det som tyngde min portfölj under denna månad var Fingerprint och H&M som är mitt största respektive tredje största innehav. -10% samt  -7%  så ser det ändå rätt bra ut för övriga aktier i Gubbportföljen.

Under månaden så har både SOBI och Kinnevik som båda är två av de största fem innehaven gått från rött till blått och visat uppsida vilket är väldigt positivt för framtiden.
Nobina fortsätter att gå plus efter en bra kvartalsrapport och ser ljust ut kommande år också, här har jag utökat ganska mycket under månaden då den va under GAV några dagar innan rapporten men är nu 12% upp.
Investor jobbar på i det tysta och det är väll det jag förväntar mig av dom som mitt andra största innehav.


Volvo har under månaden varit uppe och nosat på 100kr men inte lyckats ta sig förbi där. Tar dom ut 100kr gränsen så finns det en motståndsgräns runt 103kr för att sedan jobba sig mot ATH på 120kr.

Jag tar med mig mycket positivt från denna månad även fast jag inte slog index. Några tankeställare har man fått.
Ska man :
Fördela risken mer mellan mina innehav, då hade jag slagit index denna månad?
Utöka mer i Fingerprint och H&M nu när de är rabatt enligt min mening?

Under månaden så började jag utöka övriga innehav i portföljen men det slutade även upp att jag tryckte på köpknappen ett par gånger i Fingerprint (hehe), det ska bli intressant med rapporten i slutet av oktober och det kan ju inte bli annat än bra enligt mig,
111 olika produkter med FPC sensorer under 2016 hittills.
Snart kommer förhoppningsvis underglas-sensoren FPC1268 i någon produkt, Mercedes kanske, de har en ny bil på G och det sitter fingersensor i dörren,.
Samarbete med Samsung hoppas man också kommer snart
Samt SmartCards med FPS sensorer där jag tror FPC kommer vara marknadsledande precis som med mobiltelefoner.

Allt runt 100kr är rabatt 30-50% så jag kommer fortsätta att köpa i oktober.

H&M tror jag fortsätter en bit ner efter en dålig rapport och september månad påverkar ju nästa kvartal. Jag kommer köpa fler H&M aktier men avvaktar en liten stund. Långsiktigt är det ett stort bolag och med nya butiker lite överallt och börjar komma igång med fler.

Nu ser jag fram emot oktober.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar