måndag 30 oktober 2017

Högre inkomst - Nya utgifter


Hallå!

Lönen som trillade in på kontot den 25/10 var efterlängtad men på mitt konto var det ingen skillnad mot tidigare utan den lyckliga var min sambo so fick sin första riktiga lön på ca 1,5år (hon har varit mammaledig) och det betydde ca 12 000kr mer än vad vi tidigare fått.

Nu har sambon även fått ett nytt jobb som kommer innebära ytterligare ett par tusenlappar in från och med november, men det kommer inte gratis.

Totala inkomsten i hushållet från och med november kommer bli ca 45-50 000kr efter skatt vilket vi är väldigt nöjda över med tanke på vår ålder och att vi tidigare med mammapengen plockat ut runt 30 000 efter skatt.  


Däremot så kommer det betyda en del "uppoffringar"

 • Vår dotter kommer få spendera betydligt längre dagar på förskolan, dock älskar hon förskolan och är nöjd när hon lämnas och hämtas.
 • Sambon behöver ha bilen till arbetet pga annan ort, vilket betyder mer användande av bil dvs högre bensinkostnader bl.a. 
 • Dotterns förskola ligger en bra bit från vårt hus och för mig betyder de ca 35-40 minuter promenad vid lämning/hämtning. Nu är det ingen fara men kan bli tufft när vädret är ruggigt.


Men det finns såklart många positiva saker med det nya jobbet

 • Högre inkomst.
 • Inget helgjobb, vilket gör att vi får spendera helgerna ihop för att kunna göra saker hela familjen.

Självklart betyder detta att jag kommer öka sparkvoten för mina investeringar och även sambon har kommit igång med sitt fondsparande.

Större delen av den nya inkomsten kommer att läggas undan för framtida renovering av ja, i stort sett hela huset. Vårt badrum är när som helst klart, elen saknas och snickaren har lite kvar att göra. 

Jag kommer i ett senare inlägg att redovisa mer tydligt hur vår nya budget ser ut efter att vi har flyttat till hus och med högre inkomster, utgifterna är betydligt högre än tidigare så sambons "första lön" samt löneökning är inte helt fel.


Aktier
Jag har den senaste månaden plockat in tre nya bolag till Gubbportföljen, SHB B, Attendo och Holmen. En "amatör"-analys kommer om detta senare.

Länk till respektive bolag hos Avanza.


Ha de bra!


1 kommentar:

 1. Detta meddelande är avsett för anställda, handlare, jordbrukare och företagare som behöver ekonomiskt stöd för att lyckas. Få våra olika lånerbjudanden, snabb kredit med mycket enkla villkor med en räntesats på 3% per år. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionernas säkerhet och du har möjlighet att få tillgång till din kredit med 72 timmars garanti. Så vänligen kontakta oss för mer information, tack.

  E-post: georges.matvinc@gmail.com
  WhastApp: +33 756924191

  SvaraRadera