söndag 25 mars 2018

Sjukstuga, utdelningar och förfrågan om styrelsemedlem.Hallå!

Vår
Våren är äntligen här och för första gången i år sitter jag på altan utan jacka och dricker kaffe.

Sjukstuga
Förra helgen var det också strålande sol men hela familjen har varit sjuka senaste veckan och dottern 3 av de 4 senaste veckorna i magsjuka, ögoninflammation och 6 dagars feber, så vi fick bevittna grannarna njuta i solen inifrån soffan. Som tur är har vi lyckats tajma in det med sambons jobb (jobbar lite då och då)  och jag har kunnat jobba hemifrån vissa dagar (fördelen med att vara chef). Vi har endast behövt plocka ut två vabdagar på 3 veckor som vår dotter har varit sjuk.

Nu mår alla i familjen bra förutom att vi hostar ikapp alla tre.

Födelsedag och höjt barnbidrag
Dottern fyllde två år i veckan som gick, förutom de vanliga presenter som hon fick så sätter jag in 500kr extra till hennes portfölj, Nu i mars höjdes även barnbidraget med 200kr, 1250kr får man totalt i månaden per barn, det vill säga att jag även höjer månadssparandet med 100kr, vilket resulterar i att i Mars kommer det överföras 1100kr till dotterns portfölj.

Utdelningar
Nu har utdelningssäsongen börjat och både Axfood och Nordea har delat ut pengar till sina aktieägare i dagarna. Utdelningen från dom två gör att jag redan kommit upp i ca 40% av fjolårets utdelningar. Målet med 100% utdelningstillväxt är fortfarande tufft och enligt den preliminära utdelningen jag kommer få är jag en bit ifrån målet.


Nordea bestämde på stämman att det blir flytt av HK till Finland vilket betyder att nästa års utdelning kommer innebära utländsk källskatt, jag kommer att under året avyttra de aktier jag har på ISK och köpa Nordea via KF istället.

I veckan så kommer utdelning både från Handelsbanken och Castellum.

Förfrågan om styrelsemedlem
Fick förfrågan tidigare i veckan att va med i styrelsen för samfälligheten, Revisor, Kassör, materialare eller suppleant fanns tillgängligt. Självklart är jag intresserad men gäller att hitta en roll som går ihop med mitt jobb samt inte ta för mkt tid från familjen, är de någon av er som själv sitter i styrelsen för föreningen eller liknande som kan berätta lite kring det?


Hoppas ni haft en bra helg

3 kommentarer:

 1. Det tar inte alls mycket tid. Kul att lära sig saker, lära känna grannar samt påverka. Sitter i styrelse i sex år, lite olika uppdrag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nermin, tack för kommentaren. Kul att höra, det lutar åt att jag kommer börja som suppleant detta år för att se lite hur de är i föreningen osv:)

   Radera

 2. Att hjälpa är det enda sättet att dela din eviga kärlek i världen för att vara nära Gud och det är det som är viktigt. Varje person som behöver ekonomisk hjälp har en logisk anledning. För att göra detta, vi gör erbjudanden om lån, snabba och garanterade lån tillgängliga för alla människor med möjlighet att återbetala den. Räntan är 3% med mycket enkla termer som hjälper dig att starta ditt eget företag. Våra överföringar är försäkrade av banken för säkerheten av transaktioner. Kontakta oss för mer information.

  Epost: georges.matvinc@gmail.com

  SvaraRadera