måndag 15 maj 2017

Spara pengar på mat, fortsättning.


Hallå,

jag skrev tidigare ett inlägg om att spara pengar när man handlar mat som också blev ett av de mest lästa inlägget på bloggen.

Nu kommer fortsättningen....Jag försöker komma på olika sätt att dra ner kostnaderna för att spara mer, utan att egentligen börja svälta eller bo på gatan. 

Nu när vi flyttar in i hus om en månad så kommer utgifterna bli högre, och då får man försöka hitta något att dra in på. 

Ett exempel var att jag bestämde mig för att sluta snusa och idag, en månad senare är jag fortfarande snusfri.När det kommer till just maten, som kan vara en dyr utgift så kan man som jag skrivit tidigare handla smart, mat endast på kampanjpriser, matlista med utvalda varor som minskar spontanköpen och liknande.

Nästa spartips är att skippa utelunchen och äta matlåda.

För en del kanske detta inte är ett nytt sparande, eftersom man aldrig slösat dessa onödiga kronor på utemat och alltid kört matlåda.

Men för mig har det gjort skillnad, jag åt utelunch med kollegorna på jobbet varje dag för drygt ett halvår sen, det var dagens höjdpunkt på jobbet att komma överens om man skulle äta hamburgare, pizza eller buffé till lunch, detta medförde utgifter på mer än -2000kr/månad, men sen ett halvår tillbaka så har jag valt att ta med mig matlåda varje dag.

Detta gör att jag sparar undan minst +24000kr varje år väldigt enkelt, genom att skippa utelunchen.

En twitterkollega som ska få sig en klapp på axeln vad gäller matlådor är Aktiesamlaren.
Här är några av hans fantastiska mästervärk och jag kan garantera att det är många sparade kronor på dem.
Kör du matlåda eller utelunch idag? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar