tisdag 24 januari 2017

#Uppesittarkväll och lyckats sälja in börsen till mina brorsor.

#Uppesittarkväll, två timmar kvar tills lönen trillar in på kontot.

Den dagen man längtar mest efter på hela månaden

Sparkvoten denna månad blir samma, runt 10%-15% av lönen, fram tills min sambo börjar jobba och vi kan leva på två inkomster istället för en som idag.

Mina köp denna månad blir att fortsätta utöka i Axfood, Nordea, Hemfosa och eventuellt om det blir något över i Skanska, dessa fyra är mina minsta innehav i portföljen och som jag skrivit i tidigare inlägg är mitt mål nu att fördela vikten i min portfölj.

Två av mina största innehav Fingerprint och H&M ligger på minus vilket gör att de börjar bli lite mer jämnviktat då övriga bolag i portföljen går väldigt bra.Idag blev också en uppesittarkväll av en annan anledning, nämligen både min lillebror och min storebror gjorde debut på börsen!

Har sedan tidigare lyckats fått min mamma att lämna sina fonder på banken och investera själv, lyckades lite halvbra eftersom hon köpte några H&M aktier och sen har jag ej hört något mer.

Mina brorsor däremot följde inte samma spår med Svenska storbolag utan båda köpte några aktier i Activision Blizzard de första dom gjorde.

Nu på kvällen har jag lyckats övertala dem att hålla sig till Svenska bolag till en början och de lät som att de lutade åt Investor och Industrivärden skulle bli deras första köp på OMXS.


Den enda som jag ej lyckats övertala än är min Sambo, hoppas du läser detta inlägg så att du förstår att du är härnäst!

2 kommentarer:

 1. Så otroligt motiverande att höra att du sprider kunskapen om aktier till dina nära och kära. Håller på att göra detsamma med sambon men det går inte så bra för mig.

  Kanske har du några tips här? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag jobbar också på att få över sambon to The dark side. Brorsorna va enkla sambon har ja problem med, men kämpar vidare.

   Radera