onsdag 5 april 2017

Lägenhetsförsäljning

Den 23/3 skrev jag ett inlägg om att vi hade slagit till och köpt ett hus.

Nu har vi lyckats sälja våran lägenhet...När vi köpte lägenheten för två år sen så hade vi väldigt mycket tur, en helt nyrenoverad tvåa kom ut på hemnet och vi ringde mäklaren och frågade om förhandsvisning samma dag. 
Mäklaren gick med på det och sambon fick gå dit eftersom jag var på jobbet, ett par timmar senare fick jag SMS av mäklaren att vi skulle skriva kontrakt samma kväll.

Min sambo hade gått dit och höjt med 50.000kr och säljarna hade tackat ja, de hade själva köpt hus och behövde en snabb affär.

Hade lägenheten gått till budgivning hade de garanterat gått upp ett par hundra tusen.


När vi nu la ut våran lägenhet för försäljning la vi ut den dyrt jämfört med andra tvåor som ligger ute pga att vi skulle kunna släppa den för utgångspriset, göra en bra vinst (+400.000kr)och täcka kostnaderna för mäklaren, lagfart, pantbrev och den nya kontantinsatsen. 


Sen började mobilen gå varm och tre köpare gjorde upp om vem som hade högst lånelöfte och spelade korten rätt, en höjning med 100k och ytterligare en på 100kr innan småbuden tog fart.

Tillslut ringde en glad mäklare och berättade att en stod som vinnare och att de skulle skrivas kontrakt.
Slutpriset blev över 300.000kr från utgångspriset, det vill säga att vi tillslut gjorde en vinst på över +700.000kr på två år, utan att vi gjort någon förändring på lägenheten, utan endast bott.

Vi är otroligt nöjda med försäljningen och fick betydligt mer än vad vi trodde, denna försäljning kommer med lite snabb huvudräkning och lite användande av miniräknare täcka alla kostnader jag skrev om ovan + renovering av badrum+ betala av vinstskatten + en slant över rakt ner i fickan.
8 kommentarer:

 1. Härlig vinst!
  Grattis och lycka till med huset framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vi är riktigt nöjda. Ja de blir en ny utmaning att börja klippa gräs på somrarna
   :D

   Radera
 2. Helt galet bra affär och stort grattis! :)
  Kommer en del av vinsten att investeras på börsen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vi är riktigt nöjda :)
   Det tror jag inte, buffertkontot till en början med, flytten kommer innebära inköp av massa saker som gräsklippare, grill, grind till trappen och liknande, förhoppningsvis finns en slant över till gubbportföljen :D

   Radera
  2. Härligt :) Glöm inte att köpa allt begagnat. Mitt främsta tips ^^ Jag köper allt utom underkläder och madrasser på second-hand :D

   Radera
  3. Om jag bodde själv hade jag följt ditt råd! Kommer ihåg när jag bodde själv innan jag träffade min sambo, fanns inte så mycket värde i lägenheten då. Nu är det dock inte jag som är chefen hemma så jag avstår nog från att ens ta upp det med henne! ;)

   Radera