torsdag 27 april 2017

Två nya bolag tar plats i Gubbportföljen i slutet av April.


Igår valde jag att trycka på köpknappen vid två tillfällen, i två nya spännande bolag som jag haft bevakning på länge.Nämligen Thule Group och eWork Group.

Köpen gjordes på kursnivåer som är långt över vad bolagen låg på när de hamnade på bevakningslistan för ett par månader sen och jag var lite sen på bollen, anledningen till köpen idag är för att jag tror båda bolagen har en fin framtid och att det blir lättare att kunna köpa fler ifall det kommer temporära kursnedgångar nu när jag själv äger bolagen och har lite bättre koll på bolagens nyhetsflöde.


Länk till eWork Group på Avanza
Inköpskurs: 109.50
Börsvärde: 1, 900 MKR (Small cap)
P/E tal: 26
Direktavkastning: 3.6%


Om bolaget

Ework är specialister på att snabbt leverera rätt kompetens till varje uppdrag. Man har inga egna anställda utan agerar mellanhand mellan företagen som behöver konsulter och konsulterna. Med detta kan bolaget erbjuda ett av norra Europas bredaste utbud av konsulter inom främst IT, telekom, teknik och verksamhetsutveckling. Ework hjälper också företag och organisationer att ta ett helhetsgrepp över sitt kompetensbehov. Verksamheten finns för närvarande i Sverige, Finland, Danmark, Norge och Polen, med kontinuerligt över 7 500 konsulter på uppdrag. 

Omsättningsfördelning 2016
Nettoomsättningen ökade med 25 procent till 7 585 MSEK 
(6 089).
Rörelseresultatet ökade med 19 procent till 92,9 MSEK (78,4).
Resultatet per aktie efter utspädning uppgick till 4,21 SEK (3,48).
Nettoomsättningen i Finland, Danmark och Norge ökade med 34 procent och utgör nu totalt 19 procent av bolagets totala omsättning.
Orderingången ökade på helåret med 34 procent från 8 271 till 
11 063 MSEK vilket är i linje med bolagets förväntningar om fortsatt god tillväxt 2017.Marknadsledande i Skandinavien
Man stärkte sina marknadsandelar på samtliga marknader under 2016 och är idag marknadsledande

Framtiden
eWorks mål är att bli norra Europas största konsultleverantör. 
Man fastställde nya långsiktiga mål att ha en genomsnittlig årlig omsättningstillväxt om 20 procent och vinsten per aktie ska i genomsnitt öka med 20 procent per år.


Jag tror bolaget har förutsättning att fortsätta växa och Q1 rapporten visade på en fortsatt stark utveckling 


Första kvartalet 2017 jämfört med 2016 · Nettoomsättningen ökade med 42 procent till 2 389 MSEK (1 685). · Rörelseresultat ökade med 40 procent till 27,4 MSEK (19,6). · Orderingången ökade med 52 procent och uppgick till 3 475 MSEK (2 284). · Resultat efter skatt per aktie efter utspädning uppgick till 1,21 SEK (0,87).Länk till Thule Group på Avanza
Inköpskurs: 161,90
Börsvärde: 16, 500 MKR (Large cap)
P/E tal: 24
Direktavkastning: 7% (delas ut två ggr/år och inklusive Bonus utdelning)


Om bolaget
Thule Group är ett innovativt företag som hållbart utvecklar, tillverkar och säljer högkvalitativa praktiska konsumentprodukter i 140 länder för människor som vill leva ett aktivt liv. 
Thule har 75 års erfarenhet av att utveckla väldesignade smarta tekniska produkter med kundnyttan i fokus och en djup insikt i vilka trender som finns inom sport- och fritidssektorn, vilket har etablerat Thule Group som en ledande global spelare.Både marknadsledare och utmanare
Inom Thules största produktkategori, Sport&Cargo Carriers, som svarade för
61 procent av försäljningen, är Thule en stark marknadsledare med ungefär 50 procent av den globala marknaden. 


Inom RV Products har Thule en marknadsledande position på den europeiska marknaden för cykelhållare och markiser. 

När det gäller Active with Kids och Sport&Travel Bags är det istället Thule som är utmanaren. Thule växer snabbt de kategorierna, där bland annat deras nya cykelbarnstolar (som förvärvades i Juni) och en uppdaterad portfölj av multi-sport vagnar lovar mycket gott för framtiden. De har även breddat utbudet av vandrings- och skidryggsäckar och börjar bli en etablerad spelare också inom det segmentet.Framtiden
Thule har sagt att man ska ha en årlig organisk tillväxt på 5% och EBIT-marginalen 17% per år.

Eftersom allt fler människor runt om i världen söker sig till fysiska utomhusaktiviteter i urbana miljöer eller ute i naturen. Trenden drivs på av en ökad insikt om de positiva hälsoeffekterna av ett aktivt liv och den känsla av välbefinnande som möjligheten att röra sig ute i naturen med familj och vänner ger.  I tillväxtmarknader över hela världen följer en växande medelklass med högre inkomster den globala trenden att spendera mer tid och mer pengar på aktiva fritidsaktiviteter.
Man upplever också en marknadsdriven tillväxt i mogna marknader genom att människor är mer aktiva högre upp i åldrarna. Med en stark ekonomisk position, ökad fritid och bättre hälsa spenderar dessa konsumenter mer pengar och mer tid än någonsin på sport- och fritidsaktiviteter. 


Även Thule kom med en stark Q1 rapport igår och aktien steg 4,7%,men idag handlas Thule utan utdelning och kursen har gått ner och jag köpte fler aktier även idag.Båda bolagen idag har höga värderingar och handlas på toppnivåer men det är även två bolag jag tror kan fortsätta redovisa vinst tillväxt.
Jag kommer att vikta dessa två bolag till ca 5% av Gubbportföljen till en början.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar