söndag 26 februari 2017

Veckorapport V.8

Hoppas ni haft en trevlig vecka, vecka 8 går mot sitt slut och imorgon en ny vecka, börsen är öppen och snart en ny månad där både jag och min dotter blir ett år äldre.

OMXS30 slutade på -0.05% efter en riktigt svag börsdag i fredags.
Vad jag köpt

Det blev några köp denna vecka, H&M fortätter ner och jag tycker även fast den är i en nedgående trend så är det lockande på dessa nivåer, jag har även H&M i min portfölj och funderar även på att köpa fler där.

Till min portfölj fortsatte jag att fylla på mitt innehav i Axfood, Nordea och Hemfosa vilket jag gjort senaste tre månaderna. Jag fyllde också på mitt innehav i Resurs efter att den gått ner runt 7% då deras största ägare valt att sälja en dela av sitt innehav via placing.

Dotterns portfölj - 3 st H&M till kurs 240,80

Gubbportföljen - Se bild nedanVad jag sålt

Mitt mål är att vara långsiktig med mina innehav, så jag undviker helst att sälja något.
Men på min dotters portfölj sålde jag Pricer efter den gått upp ca 40%.

Deras rapport innehöll mycket fint men jag hade trott på mer och aktien känns väldigt högt värderad, då tyckte jag att läget för att sälja passade bra.

Men vi får se, jag kanske har fel i framtiden.


Andra inlägg jag skrivit denna vecka

Skrev om att alla bolag i portföljen utom ett har levererat sina rapporter - Läs här

Skrev om Eltel som vinstvarnade 3 gånger inom ett par månader - Läs här

Skrev om att vi fick använda en del av vårt buffertsparande - Läs här
Lycka till i nästa vecka med era investeringar!
3 kommentarer:

 1. Intressant inlägg Börsjägaren.

  Sitter och funderar på det där med värderingar och att sälja. Verkar som om många är så sugna på att plocka hem vinsten direkt ett bolag går bra.

  Själv vill jag ha uppfattningen att jag ska äga bolagen under riktigt lång sikt tills något radikalt förändras. Men det kan ju vara jag som tänker fel där :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallå!

   Jag håller med dig, jag vill helst inte sälja mina innehav om det inget förändras, däremot så kände jag efter jag läste Prisers rapport att jag inte ville ha den i dotterns portfölj i 18 år, det var en chansning från början när ja köpte, däremot 40% avkastning tackade jag inte nej till, blev 3 H&M aktier i till henne för de :)

   Radera
  2. Hehe jajemen, det är bara att tacka och ta emot i sådana lägen :D

   Radera