måndag 6 mars 2017

Nytt bolag som största innehav!

Efter att Fingerprint fortsatt sin nedgående trend senaste månaderna och Investor B haft fin och stabil uppgång har nu det sistnämda tagit över platsen som mitt största innehav i Gubbportföljen.


Investor är ett investmentbolag med huvudsakligt fokus på svenska storbolag. Verksamheten är indelad i två affärsområden:
 • Kärninvesteringar: Globala noterade bolag och majoritetsägda dotterföretag. Investeringshorisonten är långsiktig och ägandet utövas via betydande minoritet. Kärninvesteringarna är: ABB, AstraZeneca, Atlas Copco, Electrolux, Ericsson, Husqvarna, Saab, SEB, Nasdaq, Sobi och Wärtsilä samt de operativa investeringarna Mölnlycke Health Care (engångsprodukter för sårbehandling), Permobil (eldrivna rullstolar), Aleris (vård och sjukvårdstjänster) Grand Hotel (Hotell i Stockholm) och Vectura (fastighetsförvaltning)
 • Finansiella investeringar: Investeringar i EQT:s fonder, samt partnerägda innehav 3 Skandinavien, Kunskapsskolan, Memira, Tobii, Newron och Lindorff.

SOBI, som är ett innehav i just Investors portfölj, har tagit sig förbi H&M som mitt tredje största innehav.


Fördelningen av mina största innehav börjar nu bli ganska lika storleksmässigt och målet är att öka övriga innehav till samma storlek.

Vilket är ditt största innehav och hur stor del av portföljen är det? 6 kommentarer:

 1. vad ska du med Investor B till när det finns A-aktier. de ger dig 2% mer avkastning /år, onödigt att slänga ut 2% genom fönstret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gunnar,

   Tanken har slagit mig, vet mycket väl om att invA är billigare, jag har också räknat på det och skulle skilja ca 50kr efter courtage avgifter vid försäljning och köp.

   Eftersom jag är fullt investerad så hjälper inte dessa 50kr mig nånting i dagsläget, eventuellt nästa månad när nya likvider kommer in på kontot

   Radera
 2. Hallå där Jägarn. Har just hittar hit till din blogg.

  Min portfölj är lite snedfördelad då Svolder länge varit en favorit och de har gått urstarkt det senaste. Idag motsvarar de nästan 30 % av portföljen totala värde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktiepappa! Kul att höra att du hittade hit, följer din blogg sedan en tid tillbaka :)

   Jag äger Svolder i dotterns portfölj och den har gått upp 27% sedan köp. Riktigt fint bolag.

   För mig blev det tvärtom med det totala värdet, Fingerprint var ca 30% av portföljen och nu gått ner runt 50%. Men jag jobbar vidare :)

   Radera
  2. Ja men exakt. Jag försöker placera nya pengar o andra aktier gör att spä ut beroendet av Svolder men det har inte blivit någon större effekt då Svolder gått upp så mycket under tiden.

   Nu hoppas jag att det ska lossna för mina två nästa innehav: HM och Axfood. De har haft fet lite motigt ett tag men det kommer ändras.

   Radera
  3. Det är min tanke också, även om jag anser Fingerprint är nere på kurser jag skulle vilja köpa på, så vill jag inte vara beroende av dom, därför utökar jag mina minsta innehav.

   Axfood är ett av de bolagen jag ökar i varje månad, så dem kan gott hålla sig på dessa nivåer en stund till ;) hehe

   Radera