söndag 19 mars 2017

Veckorapport 11 - Nytt namn och utökad sparande till dottern.

Ny vecka till ända, jag och Sambon ska se finalen i Farmen som vi följt flitigt, anledningen till att jag nämner det är för att en bloggkollega nu precis skickat in en ansökan om att vara med i nästa säsong av Farmen, läs Kronan till Miljonens inlägg här.Idag var jag och sambon ute och åt lunch medans dottern låg och sov i vagnen (vi brukar ej äta mat ute, kan hända att det blir någon pizza då och då), Lunchen var god men -475kr så förväntar man sig bra mat, ölen kostade en slant också givetvis, men lunch för 200kr per person är inget jag kommer göra i närtid.

Kort jobbvecka eftersom jag tog ut semesterdag i fredags. Igår, lördag så hade jag och min dotter "kalas" för familj och släkt ihop eftersom jag redan fyllt år och dottern fyller på tisdag, då vi ska ha lite fika för vänner.

Jag är rätt nöjd med den avkastningen jag fick av att ha fyllt år, totalt 1000kr, varav 800 har jag satt in på avanza, 200 fick jag igår så har ej hunnit föra över dom, men också en rom och en whiskey.


Dottern fick lite mer prylar och kläder som fyllde upp lägenheten. Det bästa hon fick enligt mig var från hennes mormor och morfar.

Hon kommer få 100kr varje månad tills hon fyller 18 år. 
Dessa kommer att sättas in på hennes Portfölj på mitt konto på Avanza, detta betyder att det nu kommer sparas 600kr varje månad in på dotterns portfölj.

Jag kommer att sätta in dessa 100kr in på en fond för att skilja på vad hon får från dom och vad jag sparar till henne.Börsveckan
OMXS30 avslutade fredagen med minus efter att tyngts av framförallt Nordea, som handlades exklusive utdelning.
På hela veckan slutade OMXS30 på -0,61, Gubbportföljen var upp 0,82%, och Dotters portfölj fortsatte ner -0,98%.

Både Nordea och H&M finns i bådas portföljer och det slog tyngre mot Dotterns portfölj som har mer jämviktat innehav jämfört med mitt i dagsläget.

Trots att både Axfood (Gubbportföljen) och Nordea handlades exklusive utdelning och H&M som levererade sämre försäljningssiffror jämfört med förra året, alla var ner mellan -4-6% under veckan som gick, så gick det bra för Gubbportföljen där de tre största innehaven (FPC, INVE B, SOBI) slutade på + på veckan.


Vad jag köpt och sålt?
Jag har varken köpt eller sålt något denna vecka, då jag hade misstagit mig om att jag skulle få utdelning under veckan som gick, jag trodde utdelningen skulle komma från Axfood och Nordea i torsdags och fredags men det var dagarna de började handlas utan utdelning.

Utdelningen från Axfood kommer på onsdag och Nordea nästa måndag.


Andra inlägg jag gjort denna vecka

Endast ett annat inlägg har jag skrivit denna vecka, om mina tankar kring att byta namn. - Läs här

och nu är det gjort, jag har så otroligt bra fantasi att jag tog bort 25an ur namnet, med lite hjälp. Vilket jag gjort både på Bloggen och Twitter - Börsjägarcoachen är det nya namnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar