söndag 12 mars 2017

Veckorapport V10 - Två nya Bolag - Ett investmentbolag och en utdelningshöjare.

Söndag igen och jag håller en god form när det kommer till mina veckorapporter, 3 i rad.

Jobbveckan har varit kort då jag va hemma i måndags och tisdags för att ta hand om dottern när sambon låg sjuk. Tre dagars jobb och sen helg, det skulle jag kunna leva med i framtiden.


Hur har det gått under börsveckan?

OMXS30 slutade med uppgång +0,42% och marknaden fortsätter i Bull-trend.

Gubbportföljen slutade -0,05% och även dotterns portfölj gick ner denna vecka -0,49%.Vad jag köpt

Det blev 4 köp under denna vecka, två i Gubbportföljen och två till Dotterns portfölj och som rubriken avslöjar blev det två nya bolag, ett till vardera portfölj.

Köpen i Gubbportföljen var Resurs och Castellum(Nytt bolag)
Varför Castellum?
Castellum har länge funnits på bevakningslistan och hade planer på att köpa dem när jag skulle köpa mitt första fastighetsbolag, men då föll valet på Hemfosa.
I ett tidigare blogginlägg som jag skrev i början av Januari, Att investera i Fastigheter, som är det mest lästa inlägget på bloggen, nämnde jag att jag just haft ögonen på Castellum ett tag.

Castellum har höjt sin utdelning varje år sen 1997, Direktavkastning på över 4% och utdelningen är numera uppdelad på två gånger per år. har en sund belåningsgrad, långa hyresavtal, ca 60% kontor, sen lager och logistik, de har även minskat sitt innehav i butiker vilket är ganska smart då E-handeln blir större och större.

Det blev endast en mindre post i Castellum men detta är ett bolag jag kommer att vikta upp som ett av mina största innehav.
Köpet gjordes i början av veckan och därefter har kursen sjunkit lite till
Till dotterns portfölj ökade jag i Gränges och köpte även Investmentbolaget Latour(Nytt bolag)
Varför Latour?
Latours största innehavet är Assa Abloy som jag fick upp ögonen på efter att deras VD Johan Molin var och pratade på Nordnet Live, istället för att investera direkt i Assa blev det istället Latour som nu också handlas runt substansvärdet vilket de ej gjort på länge och de kändes som ett bra läge att kliva på. Andra bolag i Latours portfölj är Securitas, Fagerhult, Troax, Nobia och Sweco.
                                                                       Köpet gjordes i början av veckan och därefter har kursen sjunkit lite tillVad jag sålt

Jag har ej sålt något

Andra inlägg jag skrivit denna vecka

Ett nytt bolag tog över som det största innehavet i Gubbportföljen - Läs det här

Redovisade hushållets budget (inkomster, utgifter och sparkvot) - Läs det här
Inför kommande börsvecka är likvidera slut, däremot så väntar en utdelning både torsdag och fredag!! Kommer de in på kontot i tid så hinner jag även med ett aktieköp nästa vecka.Hoppas ni haft en trevlig helg

2 kommentarer: